loader image

7 internetin kamalinta verkkosivua

Me Comialla taistelemme taukoamatta paremman, turvallisemman ja kauniimman internetin puolesta.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy kuitenkin aivan liian usein sivustoja, joiden ulkoasu jättää toivomisen varaa. Kokosimme tähän postaukseen varoittavia esimerkkejä, miltä verkkosivun ei ainakaan kannata näyttää.

1. Dokimos

Tämä kyseenalainen kunnianosoitus ”yläkerran äijälle” muistuttaa lähinnä huonoa LSD-trippiä. Sateenkaaren väreissä välkehtivä tausta aiheuttaa epileptisen kohtauksen lähes kelle tahansa ja ihan kaikki muukin on niin pielessä, ettei sivustoa pelasta enää Jeesuskaan.

2. Arngren

Kuten sanonta kuuluu, vähemmän on enemmän. Tätä vanhaa viisautta eivät norjalaisen elektroniikkaputiikin Arngrenin sivuston tekijät ole sisäistäneet. Kirsikkana kakun päällä on alareunaan unohtunut jäätävä jouluaiheinen banneri.

3. Jami Lin’s Passions

Jami Linin verkkosivusto on kuin ummehtunut tuulahdus suoraan vyölaukkujen ja Spice Girlsien ajoilta. Sivu on myös erinomainen esimerkki siitä, miksi sivuilla kannattaa yleensä olla maksimissaan pari pääväriä, jotta lopputulos ei näytä amatööriompelijan kankkusessa kokoon kursimalta tilkkutäkiltä.

4. Siphawaii

Onko se kahvila? Onko se teen viljelijä? Matkamuistomyymälä? Verkkosivuista tulisi selvitä mielellään ensi silmäyksellä mistä on kyse. Pitkällisen tutkinnan jälkeen selvisi, että tässä tapauksessa kyseessä on honolululainen verkkokauppa, jossa myydään Havaiji-teemaista krääsää. Mutta hei, mikäli heihin on uskominen, ainakin sivusto toimii mobiililaitteilla!

5. Yale School of Art

Yalen taidekoulussa opiskellaan mm. graafista suunnittelua, mutta emme ole järin vakuuttuneita opetuksen laadusta ainakaan verkkosivujen perusteella. Plussapisteitä siitä, että hämmentävän tausta-animaation saa edes pysäytettyä.

6. James Bond 007 Museum

Agentti 007 on tunnettu elegantistaan. Samaa ei voi ikävä kyllä sanoa ruotsalaisen James Bond-museon verkkosivuista. Lisäksi sivun sisältö on pitkä kuin nälkävuosi – nettisivuille onkin hyvä laittaa tekstisisältöä niin vähän kuin mahdollista, jotta kävijä ei hukkuisi informaatiotulvaan.

7. Best Electronics

Best Electronicsin sivusto joko lähes antiikkisen vanha tai sitten suunnittelija on ollut pihalla kuin Tarzan Tokion metrossa. Joka tapauksessa jos sivusto näyttää Word-asiakirjalta, on hankalaa tehdä vaikutusta potentiaalisiin asiakkaisiin.

Vaikka kirjaa ei saisi tuomita kannen perusteella, tosielämässä yritykset tuomitaan lähes aina verkkosivuston perusteella. Vai tuliko ylläolevista luotettava ja ajantasainen fiilis? Tekisikö mieli asioida tai käydä kauppaa heidän kanssaan? Niinpä.

Näistä voisi tehdä pidemmänkin listan, mutta pointti tuli varmasti jo selväksi. Lue täältä lisää, miksi verkkosivuihin kannattaa panostaa.

Konsta Turunen

Konsta Turunen

Yrittäjä, oman tien kulkija ja designer. Suhtautuu intohimoisesti itsensä kehittämiseen ja rakastaa seikkailuja.